We waren al lang voor de eerste lockdown van plan om dit jaar onze derde plaat op te nemen. Maar Corona heeft het op zijn zachtst gezegd niet makkelijk gemaakt. Gelukkig konden de opnames deze zomer in Daft wel doorgaan, maar voor de overdubs van vocals, blazers en percussie hebben we behoorlijk inventief te werk moeten gaan zodat alles volgens de regels verliep en veilig met onder andere als producer meevolgen via zoom, uitwijken naar grotere studio, enz. We hadden ook een deadline, op 5 januari begint Staf Verbeeck namelijk te mixen.

We namen in totaal in 3 studio’s op, naast Daft in Malmedy, ook nog in LAB Amsterdam voor de vocals van Henk Hofstede en in de studio van Augustijn.

Maar… we hebben de deadline dus gehaald! Bij elke plaat heeft Niels het laatste spreekwoordelijke woord als we de percussie opnemen. Net zoals bij Edward zal er op onze derde worp niet heel veel percussie staan, maar wel iets meer dan bij de vorige plaat.

En welke songs hebben we nu opgenomen?

In willekeurige volgorde:

 • As I Can
 • Bear It All
 • For a Little While
 • Most of The Time (ft Amstel Gospel Choir)
 • Night Shadows (ft Henk Hofstede)
 • Outside
 • Dear Vivian
 • Ready
 • Shell Game
 • Stone
 • Was it Worth it
 • We Survived
 • No Reason To Panic

En nu? Vanaf januari mixt Staf de plaat, daarna masteren en ergens in het voorjaar een eerste single gevolgd door de hele plaat. We hopen vooral de plaat live te kunnen spelen, liefst met de blazers er bij. We houden jullie op de hoogte.

Hou jullie gezond,

Blue and Broke

1 reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.