Vandaag is Henk Hofstede jarig en nee, hij is geen lid van Blue and Broke, maar van een andere, iets bekendere band… Een van de eerste herinneringen van mezelf aan The Nits is deze song en video die ik leerde kennen via MTV toen die zender nog effectief muziek uitzond:

Leerde vervolgens nog meer van de band kennen via een omweg met Freek De Jonghe en Dankzij de Dijken:

En toen kreeg ik de vibe helemaal te pakken en ging ik terug in de tijd naar bijvoorbeeld Urk en ontdekte ik decennia zeer fijne Neder-Art-pop:

Waarom schrijf ik dit nu allemaal, omdat het een zeer aparte ervaring was om dan vervolgens een van je muzikale helden een van je songs te horen inzingen. 2 jaar geleden maakte ik een huiskamerconcert mee van The Nits en raakte vervolgens met Henk aan de praat over onder andere Edward Hopper. Het ene leidde tot het andere. Voor die track moet je nog even wachten. In tussentijd: gelukkige verjaardag, Henk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.