Momenteel wordt de plaat gemixt door ons aller Staf Verbeeck. We hebben al een paar finale mixes gehoord, en het wordt zeer fijn. Misschien is het hoog tijd om iets uit te leggen. Als je naar de titel van onze single kijkt op Spotify, Deezer of andere platformen valt er misschien iets op:

Tussen haakjes staat Gypsy Swing Version, en dat lijkt wel heel duidelijk: het is de stijl waarin we de song spelen samen met Nils De Caster en Filip Verneert. Maar er staat ook Outside versie en dat heeft alles te maken met de naam van de nieuwe plaat. De titel van onze nieuwe plaat wordt namelijk…. Inside.

We hebben namelijk meer gedaan dan een plaat opnemen. We kregen bij de voorbije platen soms de commentaar dat onze muziek alle kanten uit kan gaan. Dat klopt, we zijn een band van ‘vele muziekjes’. Maar bij de plaat wilden we nu echt voor iets homogeens gaan. Op de plaat hoor je echt gewoon de band, aangevuld enkel met enkele stukjes mondharmonica van Steven De Bruijn en backings van Klaas Tomme. De plaat is echt gemaakt om van begin tot het einde te luisteren als een geheel. Waarom ze inside zal heten, vertellen we een andere keer.

Maar… van verschillende songs namen we ook ‘outside’ versies op met vrienden zoals Nils en Filip, of de blazers die je ook van onze andere platen kan kennen (en van Lady Linn, Admiral Freebee en nog veel andere bands). En daar gaan we helemaal loos. Deze versies worden wellicht ook de komende maanden de singles. De liedjes staan dus ook op onze plaat, maar in compleet andere versies, van Big Band tot Eighties pop.

Verwarrend? Hopelijk niet.

Leuk? Zeer zeker van wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.