Toen we een maand geleden Lullaby opnamen voor The Rua Room wilden we iets meer doen met deze opname.

Daarom brengen we het nummer  uit ten voordele van NE(S)T VZW, in het kader van de Warmste Week.

Je kan de song hier beluisteren en hier downloaden via Apple:

Hier kan je de lyric video bekijken:

 

Over NE(S)T en de drijvende kracht Saskia:

Saskia Van Nieuwenhove bericht als journaliste al jaren in diverse media over jeugdzorg en jeugdbeleid. Als ervaringsdeskundige volgt ze de kwetsbare jongeren over wie ze schrijft – en anderen – ook op en ondersteunt ze hen waar ze kan. Ook dat doet ze al jaren. Ze informeert, bemiddelt, begeleidt en zet haar uitgebreide netwerk waar nodig in.

Sinds midden 2017 is dit allemaal nog een versnelling hoger geraakt. Saskia nam niet alleen een pleegzoon op in haar huis, haar werd het veilige toevluchtsoord voor enkele meisjes die het slachtoffer waren van tienerpooiers. ‘Ik ben er stoemelings ingerold. Had geen enkele agenda in die richting. Maar het ene meisje na het andere zocht contact, een veilige haven en een thuis en daar kan niemand volgens mij ‘nee’ zeggen’, schreef ze op Facebook. Intussen wonen er een handvol meisjes bij haar en is ze verhuisd naar een ruimere woning waar ieder een eigen kamer kan hebben. Saskia woont nog steeds bij hen, begeleidt hen waar nodig en deelt dag en nacht lief en leed met hen. Met andere meisjes houdt ze nauw contact.

Het spreekt vanzelf dat dit stilaan te groot, te duur en te complex wordt voor één persoon. Daarom heeft een groepje mensen uit de ruime omgeving van Saskia in augustus 2018 de vzw Ne(s)t opgericht. Ne(s)t bestaat uit een groep vrijwilligers die een aantal vaste taken op zich neemt. Dat gaat van hulp bij het huishouden tot fundraising en gespecialiseerde begeleiding. Hierover lees je meer op de pagina ‘Wat doen we?’

Als je NE(S)T meer wil steunen dan door te luisteren naar onze song, stort dan op BE90 7360 5076 6632 met de groetjes van Blue and Broke!

1 reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.