Een van de laatste mixen die Staf Verbeeck afwerkte van onze plaat, was misschien het grootste huzarenstuk. We wisten het al toen we de studio ingingen: we wilden 2 nummers aan elkaar verbinden. We wisten ook hoe, maar we wisten ook dat het niet evident zou zijn. De 2 songs zijn Dawn In Pennsylvania en Compartiment C voiture 293. 2 nummers waarin treinen centraal staan en die ook op een andere manier tekstueel zeer verwant zijn.

De inspiratie voor deze operatie is een van de mooiste klassiekers van The Beatles, A Day in the Life van de iconische Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band. Deze song ontstond aanvankelijk op basis van een song van John Lennon, maar werd later met een compositie van Paul McCartney samengevoegd met een meesterlijk ontsporend orkest.

Voor alle duidelijkheid, bij ons geen groot orkest zoals bij The Beatles… Hoe we wel de 2 songs aan elkaar verbonden, hoor je als de plaat gelost kan worden :).

Dit is de versie van The Beatles:

Dit is de versie van wellicht de mooiste hedendaagse Beatles-ervaring die je live kan meemaken The Analogues:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.