Een gitaarverhaal over de bass op de nieuwe plaat…

Pedro De Bruyckere

Na Pinky moest ik een tijdje nadenken over een volgend gitaarverhaal. Nu de opnames van de nieuwe Blue and Broke-plaat zijn afgerond, dacht ik dat het leuk zou zijn om zowat het belangrijkste instrument van de plaat in de verf te zetten: de Mustang Bass van Fender.

Mensen letten vaak niet echt op de bass, of beter toch niet zo vaak op het soort bass-gitaar dat iemand gebruikt. De voorbije jaren overkwam me het wel regelmatig dat ik opzocht welke bass gebruikt werd voor een song omdat ik de bass-klank zo mooi vond. Zelf noemde ik het de Gainsbourg-klank. Tot mijn verbazing was het steevast dezelfde bass: een mustang die bij mijn weten niet voor Gainsbourg gebruikt werd, maar wel die typische jaren 60 Franse muziek klank had.

De laatste druppel kwam toen ik Sacri Cuori zag bij Arscène in Hansbeke en een kleerkast van een Italiaanse bassist met het…

View original post 303 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.