Dit is de laatste track by track, de laatste song op de plaat: 5 o’clock in Memphis. Vanaf vrijdag kan je Kiss Me Twice alvast online beluisteren en kopen.

Ik hou van goede afsluiters van platen. Deze song had ik al opgenomen lang voor er plannen waren voor deze plaat. Op de track stonden dan enkel Augustijn, Niels en ikzelf. Bij het bij elkaar puzzelen van de plaat, bleek dit de perfecte afsluiter. 1 probleem: de tekst was nooit geschreven voor een vrouw en is niet makkelijk aanpasbaar. Maar van vroeger wisten we al dat de stem van Melissa en mij mooi blendt én ik miste het orgel van Danny op de originele opname…

Muzikale bronnen? Ik ben een grote fan van Bruce Springsteen en zeker deze song was een inspiratie:

Maar ik wou de sfeer koortsiger, slapelozer, minder spierballen. Voor het koortsige was deze track zeker inspiratie:

En of er Keith Richards-gewijs altijd een song met mij als lead zal staan op onze platen, wie weet.

2 Comments »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.