De voorbije weken gaf ik de achtergrond achter de 12 tracks van Kiss Me Twice als opstapje naar de release van de plaat later deze week. Het is niet de bedoeling om de betekenis(sen) van de tekst te duiden, zelfs in de groep zijn er vaak meerdere interpretaties. Wel de muzikale puzzelstukjes die tot de song hebben geleid.

Vandaag: My Baby Boy

De voorbije jaren is Norah Jones een belangrijke invloed geweest op mijn werk als songschrijver en producer. Het besef dat het ook traag mag kwam de dag dat ik deze song voor de eerste keer hoorde:

Maar toch is Norah Jones niet de enige inspiratie voor deze titelsong. Zoals Get Out in een traditie van soul stapt, hoort deze song thuis in een lange traditie van girl group songs, zoals Carole King en Gerry Goffin of Ellie Greenwich er een pak schreven. Denk aan:

of aan:

Passend bij deze plaat hebben we de sfeer van die muziek (en een tongue in cheek tekst) willen houden, gemengd met Norah Jones én passend bij deze plaat.

Het was Melissa trouwens die met Kiss Me Twice als plaattitel op de proppen kwam. Deze titel bleek op veel manieren zo passend, er was geen discussie mogelijk.

1 reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.