De komende weken zal ik de achtergrond achter de 12 tracks van Kiss Me Twice geven als opstapje naar de release van de plaat. Het is niet de bedoeling om de betekenis(sen) van de tekst te duiden, zelfs in de groep zijn er vaak meerdere interpretaties. Wel de muzikale puzzelstukjes die tot de song hebben geleid.

Vandaag: King’s New Fool

Eén foute bassdrum. Ik moet het bekennen, een van de belangrijkste redenen waarom deze song de plaat gehaald heeft is 1 foute bassdrum in de oorspronkelijke opname van deze song veel te lang geleden. De song is trouwens een van de oudste songs op deze plaat.

De instructies bij de opnames waren heel duidelijk, voor Niels op de drums:

De instructies voor Danny voor de piano?

De inspiratie voor de gitaren? In de oorspronkelijke opname was dat de riff-master himself, maar de gitaarpartij verbasterde doorheen de voorbije 2 decennia tot iets eigens.

Deze song is zo in feite een eerbetoon aan de oer-Blue and Broke, de groep die we ooit waren. De opnames waren ook een behoorlijke uitdaging. De song heeft in feite een hels tempo (denk speedmetal, maar dan sneller), iets waar we ons ooit ook al zeer van bewust van waren. Ik merkte zelf bij de opnames van de song dit heel erg snel (pun intended) tijdens het inspelen van de gitaarpartijen. Uiteindelijk alles kunnen inspelen en nee, nu is er geen foute bassdrum.

Speciale vermelding nog voor Amilia Vermandere die ook hier voor mooie backings zorgde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.