De komende weken zal ik de achtergrond achter de 12 tracks van Kiss Me Twice geven als opstapje naar de release van de plaat. Het is niet de bedoeling om de betekenis(sen) van de tekst te duiden, zelfs in de groep zijn er vaak meerdere interpretaties. Wel de muzikale puzzelstukjes die tot de song hebben geleid.

Vandaag: Kingdom Come

Oh, blazers, jullie zijn er nog maar pas, maar hier moeten jullie al afscheid nemen. In deze song die ook afklokt onder de 3 minuten, krijg de blazers een glansrol en hoor je zowat de hele band op backings.

Dat de song onder de drie minuten blijft, is geen toeval. Ooit kreeg ik de vraag om… een songfestival-song te plegen. Drie maal raden welke song dit was. De oorspronkelijke versie was op veel manieren geïnspireerd door Telex.

Ik heb op mijn computer nog steeds de synth-versie staan met daarop de bevallige Bieke Verstegen van Mel Dune (die ook op de soundtrack van Ex-Drummer stonden). Een groep die te kort heeft bestaan:

Maar terug naar deze versie die geen synths meer heeft, op een kleine verwijzing na in de eerste strofe. Het is trouwens helemaal de song van de klankjes.

Voor de laatste strofe zit trouwens een dans-stuk, die ook in de Eurovisie-versie al geprogrammeerd werd.

Ok, het is misschien de minst serieuze song van de hele plaat, maar dat wil niet zeggen dat we er niet heel serieus aan gewerkt hebben (het blazersarrangement, zeker boven de modulatie is straf werk van Marc De Maeseneer).

 

1 reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.