De komende weken zal ik de achtergrond achter de 12 tracks van Kiss Me Twice geven als opstapje naar de release van de plaat. Het is niet de bedoeling om de betekenis(sen) van de tekst te duiden, zelfs in de groep zijn er vaak meerdere interpretaties. Wel de muzikale puzzelstukjes die tot de song hebben geleid.

Vandaag: Naive

Deze song, de eerste van de plaat die airplay haalde op Radio 1, zou er nooit gekomen zijn zonder de behoorlijk fantastische band Pink Martini. Deze groep maakt platen met minstens 8 verschillende talen per plaat, genres tot een perfecte cocktail mengt,  steevast geserveerd met perfecte arrangementen bij hun eigen nummers en de inspirerende covers.

Je kunt de groep misschien kennen van deze song:

Ik koos bewust voor een live-opname, omdat de groep ook live een enorme belevenis kan zijn. En oja, er komt een nieuwe plaat aan. Ik bedoel van Pink Martini :).

Terug naar Naive – waarbij ik zo graag ook iets over de tekst zou willen zeggen, hou het maar op dit als tip. De sfeer wilden we “kroeg na sluitingstijd” en het grappige was dat mixer Patrick Hamilton dit ook opmerkte terwijl we hem compleet vrij spel hadden gegeven bij het mixen van de plaat.

Speciale vermelding voor Marc De Maeseneer die zowel het mooie blazersarrangement schreef, maar ook verantwoordelijk is voor een van de weinige solo’s op deze plaat. Maar als een solo klinkt als deze? Graag!

Voor de gitaarfreaks nog even dit: de gitaar, mijn goudkleurige Frankenstein-strat is de oorspronkelijke piloot-track. Ik heb het nummer slechts 1 keer ingespeeld. De sfeer zat zo mooi, de klank was zo fijn, Augustijn en ikzelf waren het roerend eens: afblijven.

2 Comments »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.