De komende weken zal ik de achtergrond achter de 12 tracks van Kiss Me Twice geven als opstapje naar de release van de plaat. Het is niet de bedoeling om de betekenis(sen) van de tekst te duiden, zelfs in de groep zijn er vaak meerdere interpretaties. Wel de muzikale puzzelstukjes die tot de song hebben geleid.

Vandaag: Sandcastle

Dit is niet de versie die op de plaat staat, maar een compleet uitgepuurde versie. Voor het zeer mooie arrangement van Joris Hermy nog enkele weken geduld.

In deze song staan Melissa, Danny en ikzelf muzikaal centraal. De enige eerder opname van deze song was een bijna new wave-achtige rockversie waar drums in de clinch gaan met hamers (I kid you not).

Voor een eerder project had Joris dit prachtige strijkersarrangement geschreven, dat slechts enkele keren live werd uitgevoerd. Zonde. De song is relatief laat in het productieproces opgenomen, maar paste perfect thematisch na de eerste twee tracks, Summer Breeze en Waiting for Winter, net voor Transit Zone. Dit gaf zo de mogelijkheid om het arrangement van onterechte vergetelheid te redden.

De openingsakkoorden van de song en de sfeer doen Melissa altijd aan dit nummer van All About Eve.

Net als bij Waiting for Winter zit er bewust een tekstuele knipoog in de song verborgen naar Simon & Garfunkel, maar deze keer naar het origineel:

Ik zou veel meer over deze song kunnen vertellen, maar dat zou zonde zijn. Hou het er maar op dat het een van de oudste songs op deze plaat en eentje met wat meer biografische zinnetjes in dan gemiddeld.

3 Comments »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.