Beluister of koop hier onze eerste live-plaat digitaal:

Bekijk hier het hele ‘live in studio’-concert:

Na onze twee albums Kiss Me Twice en Edward hadden we zin in iets speciaals. In april 2018 trokken we terug de Daft Studio in. Niet om een nieuwe plaat op te nemen, Edward was zelfs nog niet in de handel, wel om met een XL-versie van Blue and Broke enkele songs live op te nemen en te filmen. De blazers die meespeelden op zowel Kiss Me Twice als op Edward kwamen langs (enkel Yves Fernandez moest verstek laten gaan en werd sterk vervangen door Carlo Nardozza. De backings van de Edward-plaat, My Groovy Sisters zongen ook live mee.

De bedoeling was oorspronkelijk zes songs, we hadden er 13 voorbereid en hebben er uiteindelijk 14 opgenomen. Een jaar later, brengen we deze sessie digitaal uit zowel via de bekende audio-kanalen als via ons YouTube-kanaal.

 

Enkele weetjes over deze live-sessie:

  • Van elke song werden verschillende versies opgenomen om genoeg beeldmateriaal te hebben voor de video’s. De klankopname is dus van 1 versie (meestal trouwens de eerste take), de beeldopnames kunnen van verschillende takes zijn. 13 man filmen was veel werk voor 2 cameramannen :).
  • De versie van House Tops op deze live-plaat is letterlijk de eerste keer dat we samenspeelden in deze bezetting. Nee, er was geen repetitie met iedereen samen. We snappen als u dit niet gelooft. Wij konden het ook niet geloven. We hadden een hele dag uitgetrokken om dit te doen, maar we waren 5 uur eerder dan verwacht klaar. Iemand grapte of we in die vijf uur niet nog een plaat hadden kunnen opnemen. Dit zorgde wel voor enorme overschotten bij de catering…
  • Naast de 12/13 songs die op deze live-plaat staan, zijn er nog twee andere songs opgenomen die de plaat niet gehaald hebben: Silent Wedding en het ongeplande Fairground. De redenen zijn verschillend. Silent Wedding was een mooie versie, maar we wilden niet dat deze live-versie de definitieve zou worden. Fairground kan misschien binnenkort wel nog opduiken.
  • Voor de gitaarliefhebbers: zowel Augustijn als Pedro spelen op amps (respectievelijk een Ampeg voor de bass en een Fender Deluxe uit de jaren vijftig van vorige eeuw aangevuld met een Tone King Imperial voor de gitaren), maar deze versterkers stonden in aparte opnameruimte voor de overspraak.
  • De volgorde van de songs zijn opgebouwd als een echte set, met Get Out en Home Song als ‘bissen’.
  • Willen we dit ooit echt live in XL-versie doen? Wees gerust, als iemand gek genoeg is om ons zo te boeken, graag!